fbpx

Expert Aventura Parc

0745 066 431

Așteptăm să ne contactezi!

Tiroliene

Expert Aventura Parc

O tiroliană este o structură de aventură și distracție, utilizată pentru activități recreative sau sportive. Este un traseu sau o linie suspendată între două puncte, iar participanții călătoresc de la un punct la altul, folosind o frânghie sau o funie ancorată de obicei în înălțime. Iată o descriere detaliată a unei tiroliane:
1. Traseu suspendat: Tiroliana constă într-un traseu suspendat, în general deasupra solului, care poate traversa diverse terenuri, cum ar fi păduri, văi, râuri sau alte peisaje naturale.
2. Puncte de plecare și sosire: Tiroliana are cel puțin două puncte fixe: un punct de plecare și un punct de sosire. Aceste puncte sunt adesea situate la înălțimi diferite, ceea ce creează o călătorie descendentă pentru participanți.
3. Funie sau frânghie: Participanții sunt legați de o frânghie sau o funie care alunecă pe tiroliană de la punctul de plecare la punctul de sosire. Aceasta poate fi realizată cu ajutorul unui harnasament special și a unor dispozitive de siguranță pentru a controla viteza și pentru a preveni căderile.
4. Elemente de siguranță: Tirolianele sunt proiectate cu un accent deosebit pe siguranță. Echipamentul de siguranță, cum ar fi harnasamentele și dispozitivele de frânare, este esențial pentru a asigura că participanții se deplasează în condiții de siguranță pe parcursul traseului.
5. Platforme de aterizare: La punctul de sosire, participanții ajung pe o platformă special concepută pentru a permite un aterizaj confortabil și în siguranță. Aici pot fi instruiți și ghidați de personal specializat.
6. Diverse niveluri de dificultate: Tirolianele pot varia în dificultate, de la trasee potrivite pentru începători la trasee avansate pentru aventurieri mai experimentați. Aceasta permite participanților să aleagă traseul potrivit abilităților lor și să experimenteze niveluri diferite de provocare.
7. Recreere și sport: Tirolianele pot servi ca activitate recreativă pentru distracție și aventură sau ca sport de performanță în cadrul competițiilor. Ele pot fi integrate în parcuri de aventură sau pot fi parte a activităților organizate în aer liber.
8. Experiență de viteză și adrenalină: O tiroliană oferă o experiență de viteză și adrenalină, pe măsură ce participanții se deplasează rapid pe traseu, simțind vântul și admirând peisajul în jur.
În ansamblu, o tiroliană oferă o modalitate captivantă de a experimenta senzații intense, de a admira peisaje naturale și de a participa la aventuri în aer liber.

Detalii de contact